Таен тунел от времето на траките прекосява България

August 18, 2022, 1:12 pm, by admin

Таен тунел от времето на траките прекосява България

Таен тунел от времето на траките прекосява България

Таен тунел от времето на траките прекосява страната ни. Мистериозният подземен път стартира от подножието на Родопите, минава под Стара планина и стига до крепостта Арчар до река Дунав съгласно доцент Ангел Калинов, който е минавал през него. Легенди описват, че към скалния феномен Белинташ има голям брой подземни коридори. Според преданията на тези места траките са криели своите съкровища.

Една от легендите споделя, че Александър Македонски е скрил златна каляска в пещерите край Равен камък и Момин камък. Според една остаряла карта в подземията на Белинташ има 3 олтара и 6 входа към техните зали. Един от тунелите стартира от " Червената стена “ над Бачково и се свързва непосредствено с Бачковския манастир.

Подозира се, че пловдивските тепета също се свързват с скришен тунел със село Марково. Преданията описват, че в този тунел са скрити съкровищата от персийския поход на Александър Македонски. Гръцки източници считат, че на това място е заровен чичото на Македонски.

Пловдивският доцент е разкрил, че под Младежкия рид в Пловдив има 7 прохода, които водят към гробницата на тракийски цар. Според Калинов седемте входа символизират седемте чакри на човешкото тяло. През това тепе минава минерална вода, която идва от Родопите и влиза в царския замък на Бунарджика.

В този замък е имало огромни бани, а старите пловдивчани описват, че към двореца е имало минерален извор, който е пресушен през 1928 година

Смята се, че дворецът на Бунарджика е издигнат от античните траки, само че е осъвременен от Филип Македонски. Доцент Калинов има вяра, че Трихълмието на Пловдив крие доста секрети и несметни съкровища. Хроники от 1925 година описват, че френска експедиция е влезнала в тайнствен тунел под Стария град и повече не се е появила.

Източник: http://bulgarski.pogled.info

© Copyright Grizki.com  2024